I Kolding var der jo tre workshops, vi deltog i to og på anden dagen var jeg på: Kreativitetsfremmende designprocesser,
Her arbejdede vi en masse med at lave skitser og bygge modeller i pap.
Emnet var Monstre.
Vi skulle tænke på den nye skolereform / arbejdstidslov.
Hvilke monstre havde vi? Hvad så vi som frustrationsting?
Det var en god proces!
Allerførst skulle vi ved bordgrupperne skrive på Post IT hvilke ord, der faldt os ind, når vi tænkte på skolereformen. Vi fik et antal minutter og skulle bare skrive løs.
Derefter kategoriserede vi ordene.
Vi skulle så vælge "en overskrift" eller "Et monster" og tegne skitser til det.
Det, at vi skulle lave flere skitser, var godt! Jeg er meget hurtig til at lægge mig fast på min første indskydelse og kan næsten ikke se ud over den ide. Det blev vi tvunget til i denne workshop.
Vi arbejdede to sammen så vi skulle også enes om at vælge et at monstrene. Det blev faktisk ikke min ide der blev valgt!
Det var også godt at arbejde med skitsen i pap - at bygge monstret, her kunne man se de første forhindringer, det ville ikke virke godt - eller det ville virke super godt.
Vi skulle bygge vores lille monster i plexiglas. Det kan også for voksne være svært at skære ud. Der var mange der bandede! "...., nu knækkede det igen!"
Det var lettest at skære kringlede former ud på den elektriske dekupørsav ( man skal bare have den rette klinge!)
Hvis jeg vil lave temaet med børn vil jeg bruge et andet materiale - måske skumplast.
Det er et godt tema til elever også! måske ikke med skolereformen, men så med andre monstre fra deres eget liv.
Vi fik hele tiden at vide hvad læringsmålene var, det var også en "øjenåbner". Det er jo det vi skal! fortælle børnene om hvad det er de lærer i den givne situation.
Her var et af læringsmålene at lære at sætte ting sammen.
Vores færdige værk : TIDSRØVEREN
Vi var alle enige om at det var en god proces og at det var godt vi selv på egen krop prøvede at skulle udtænke skitser og bygge skitserne før vi gik i gang med selve produktet. Det er svært at være kreativ. Vi var flere der var enige om at nu forstod vi vores elever når de "ikke kan finde på"
Der blev lavet mange sjove og finurlige monstre!
Alle blev præsenteret og processen evalueret!
Vores grundbog på studiet: Design - Proces og Metode beskriver Mette Volf i sit første kapitel : Design og designprocesser en designers arbejde med at designe et nyt koncept til en tøjforretning. Første gang jeg læste den tænkte jeg det var en besværlig arbejdsproces - fuldstændig overdrevet. Men nu har jeg læst den igen - efter workshoppen. Nu kunne jeg pludselig se værdien af alt det arbejde der gøres.
I arbejdet med opgaven arbejder designeren sammen med et helt team i startfasen, det gav også mere mening nu, man tænker godt når man arbejder sammen om et fælles mål.